Úterý, 23 duben 2024 
17:28:57

Obsazenost online

TOPlist 

Měření rychlosti

I v zimních měsících strážníci provádějí měření rychlosti ve schválených úsecích, které najdete na webu městské policie.

 Měření probíhá standardním způsobem za využití měřícího zařízení ProLASER, který dokáže projíždějící vozidlo bezpěčně změřit na vzdálenost až 250 m.  

Jak mohu být postižen za překročení nejvyšší povolené rychlosti?

  1. Při překročení povolené rychlosti do 5 km/h v obci se body neoznamují a přestupek je možné projednat na místě pokutou příkazem do 1000 Kč.
  2. Při překročení povolené rychlosti v rozmezí 5 km/h do 20 km/h v obci a do 30 km/h mimo obec, mohou strážníci i policisté tento přestupek projednat na místě pokutou příkazem do výše 1000 Kč a poté ho oznámí příslušnému úřadu za účelem zapsání 2 „trestných“ bodů do karty řidiče.
  3. Při překročení povolené rychlosti od 20 km/h do 40 km/h v obci nebo od 30 km/h do 50 km/h mimo obec, je možné přestupek projednat příkazem na místě do výše 2500 Kč a řidiči se přičtou 3 „trestné“ body. Pokud tento přestupek řidič spáchá dva a vícekrát během jednoho roku, není jej možno projednat pokutou příkazem, oznamuje se příslušnému správnímu orgánu, který za spáchaný přestupek mimo vyšší pokuty uloží rovněž zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel na území ČR v rozmezí jednoho až šesti měsíců. Ani v tomto případě řidič trestným bodům neunikne.
  4. Při překročení povolené rychlosti v obci o 40 km/h a více nebo mimo obec o 50km/h a více, předává obecní i republiková policie tyto přestupky přímo ke správnímu řízení místně příslušnému správnímu orgánu. Řidič přichází o 5 bodů, výše uložená sankce se pohybuje v rozmezí od 5000 Kč do 10000 Kč a řidiči je vysloven zákaz činnosti v rozmezí šesti až dvanácti měsíců.

 

Více z této kategorie: « Předchozí Další »