Služební vozidlo

Služební vozidlo

Služební vozidlo, které obsahuje nejnovější bezpečnostní prvky pro jeho viditelnost

Domov Na Zámku

Domov Na Zámku

"Jak se chovat a chránit" bylo téma při setkání se seniory v Domově Na Zámku.

Beseda se seniory v DPS

Beseda se seniory v DPS

Beseda se seniory v DPS, zaměřená na bezpečné chování při setkání s podomními a pouličními prodejci.

MŠ Čtyřlístek

MŠ Čtyřlístek

Setkání s našimi nejmenšími spolu s patrony z Domova na zámku.

ZŠ T.G.Masaryka

ZŠ T.G.Masaryka

Základy poskytnutí první pomoci.

Dopravní výchova

Dopravní výchova

Beseda na základní škole Dr. Bedřicha Hrozného, která byla převážně zaměřená na správné přecházení silnice, chůze po chodníku, jízda na…

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2012 JoomlaWorks Ltd.

Stalo se...

Neděle, 28 duben 2024 
02:44:57

Kontakt

Městská policie
Městská policie
Přemyslova 1745/14
Lysá nad Labem, 289 22 Tísňová linka: 156
Telefon: 325 552 065
IDDS: 5adasau
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.


 

Ostatní kontakty


Obsazenost online

TOPlist 

Zřízení tísňové linky 156

Napsal(a) 

Zřízení tísňové linky 156

 

Vytočením tísňové linky 156 se nově dovoláte i strážníkům na městskou policii v Lysé nad Labem. Po vytočení čísla 156 stačí zvolit provolbu 4 (1 – Poděbrady, 2 – Nymburk, 3 – Milovice, 4 – Lysá nad Labem). Bohužel, stávající podmínky ČTÚ povolují směrovat přímo pouze na jednu městskou policii v daném okrese. 

Samozřejmě je i nadále plátné velmi známe telefonní číslo 325 552 065.

 Je důležité zmínit i pravidla pro využívání tísňové linky.

Český telekomunikační úřad informuje:

Vysoké pokuty za zneužívání tísňových linek

Zbytečná a zlomyslná volání zahlcující tísňové linky 112, 150, 155, 156 a 158 mohou ohrozit zdraví a bezpečnost ostatních občanů. Mezi volání, která na ně nepatří, můžeme počítat omyly, dotazy a stížnosti mimo rámec složek IZS, obtěžující hovory dětí nebo lidí pod vlivem alkoholu či návykových látek.

Lidé by si měli uvědomit, že vypátrání a identifikace volajícího je dnes poměrně snadnou záležitostí. Vyspělá technologie linek tísňového volání umožňuje nejen zjistit číslo volajícího, ale téměř přesně i místo, odkud dotyčný volá. Volajícího lze dokonce identifikovat i v případě, že volal z mobilního telefonu bez SIM karty. Navíc veškeré hovory jsou nahrávány.

Na základě zákona o elektronických komunikacích je možné za zneužívání tísňové linky ukládat nemalé sankce. Podle právní úpravy je možné fyzické osobě, která uskutečňuje zlomyslná volání na číslo tísňového volání uložit pokutu až do výše 200000 Kč. V případě opakovaného zneužití se sazba pokuty za přestupek zvyšuje na dvojnásobek.

V roce 2021 zatím ČTÚ vedl téměř 200 takovýchto správních řízení, přičemž nejvyšší uložená pokuta činila 50000 Kč.

V ČR jsou pro tísňová volání vyhláškou stanovena tato čísla:

  • 112 - Jednotné evropské číslo tísňového volání
  • 150 - Hasičský záchranný sbor ČR
  • 155 - Zdravotní záchranná služba
  • 156 - Obecní (městská) policie
  • 158 - Policie ČR

Tato čísla je nutno pro záchranu lidských životů, zdraví nebo majetku zpřístupnit a je k nim garantován bezplatný a nepřetržitý přístup. Je však třeba, aby tento přístup nebyl zneužíván!

Posledním a nejzávažnějším případem jsou úmyslná zneužití tísňové linky, kdy dojde k nahlášení smyšlené události a k planým výjezdům složek Integrovaného záchranného systému (IZS). Právě hasiči zaznamenávají nejvyšší procento případů úmyslného zneužívání tísňové linky.

Nejčastěji se objevují oznámení občanů na linku tísňového volání, že si zabouchli dveře od bytu a potřebují otevřít byt. Otevření dveří provádějí hasiči pouze v nejnutnějších případech, a to ve chvíli, kdy hrozí nějaké nebezpečí.

Lidé si uvědomují, že za otevření bytu by museli platit zámečníkovi individuální cenu, proto nahlásí otevření bytu na linku tísňového volání.

Nedávný případ se odehrál na Jesenicku, kde muž oznámil na linku tísňového volání, že si zabouchl ve svém bytě vstupní dveře. Vzhledem k tomu, že se oznamovatel doslechl v restauračním zařízení, že byt v určitých případech zdarma otevírají hasiči, vymyslel si smyšlenou historku a doufal, že hasiči mu dveře od bytu otevřou.

Naprostou většinu zlomyslných volání rozpoznají již sami operátoři linek tísňového volání. V tomto případě oznamovatel na základě kladených otázek přítomné hlídky Policie ČR potvrdil, že v bytě nehrozí žádné nebezpečí a vše si vymyslel, protože ztratil klíče.

Ve většině případů jsou oznamovatelé pod vlivem alkoholu. V popsaném případě měl oznamovatel naměřeno v dechu 2,99 ‰ alkoholu.

 
Více z této kategorie: « Předchozí Další »

znak

Probíhá nábor na pozici strážníka.